Međunarodni aerodrom Sarajevo certificiran prema najnovijim standardima

    Sveobuhvatni napori menadžmenta i uposlenika J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo na implementaciji vrhunskih svjetskih standarda i poboljšanju kvalitete usluga, rezultirali su uspješno okončanim procesom certifikacije po međunarodnim ISO standardima. Auditori ovlaštene certifikacijske kuće TÜV Nord Croatia po završenoj inspekciji konstatirali su da ne postoji niti jedna neusklađenost u domenu implementiranog sistema upravljanja kvalitetom, sistema okolinskog upravljanja i sistema upravljanja sigurnošću informacija.
    Potvrđena je izuzetno kvalitetna implementacija ovih procesa u praksi, a sve po zahtjevima koji se postavljaju ISO standardima 9001:2015 (Sistem upravljanja kvalitetom), 14001:2015 (Sistem okolinskog upravljanja) i 27001:2013 (Sistem upravljanja sigurnošću informacija).
    Tako je J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o., postao jedan od prvih privrednih subjekata u BiH koji radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima najnovijih međunarodnih normi.
    Certifikat o usklađenosti sa najnovijim međunarodnim standardima dodatni je poticaj za Međunarodni aerodrom Sarajevo da nastavi sa politikom ulaganja u razvoj preduzeća kako bi se uzlazna putanja u nivou pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili.